• Join Us organiseert Stronger Together in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en andere partners
  • Menu

Inspiratie- en dialoogsessies

Home . Programma Stronger Together . Inspiratie- en dialoogsessies
Inspiratiesessie: 11.15-12.00 uur

Suïcide preventie en voorlichting

Door 113 zelfmoordpreventie

Jongeren die zich eenzaam voelen hebben vaker gedachten aan zelfmoord. Daarnaast voelen veel mensen die aan zelfmoord denken zich vaak eenzaam. Hoe maak je het taboeonderwerp zelfmoord bespreekbaar? We laten je zien wat je zelf kunt doen op het gebied van zelfmoordpreventie. Ook gaan we het hebben over de do’s en dont’s in gesprekken en leren we je hoe je kunt verwijzen naar in- en externe hulp. Tot slot staan we stil bij hetgeen 113 doet voor hulpvragers, naasten en professionals. Voorafgaand aan de sessie willen we je vragen na te denken over situaties waarbij je gepraat hebt over zelfmoord in een professionele rol. Hoe ging dat gesprek? Wat kun en wil je erover delen tijdens de sessie?

 

 

 


Barbara Rooks

Dialoogsessie: 12.45-13.30 uur

Jongeren met eenzaamheidsgevoelens bereiken en activeren

Door Daphne van Rhee (gemeente Utrecht), Myke van Asseldonk (Join Us), Jeanette Cantrijn-van Oomen (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport) 

Het panelgesprek zal gehouden worden met beleidsadviseur Daphne van Rhee van de Gemeente Utrecht, communicatieadviseur Myke van Asseldonk van Join Us en Jeanette Cantrijn- van Oomen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze experts hebben uitgebreide ervaring in het betrekken van jongeren bij communicatiecampagnes en zullen praktische tips delen over hoe jongeren met eenzaamheidsgevoelens te bereiken en hun input te gebruiken. In deze sessie worden inzichten gedeeld vanuit de praktijk en beleid. Hoe werk je integraal met collega’s samen op dit thema? En hoe kom je tot een kernachtige sterke (communicatie)boodschap waarmee je jongeren bereikt. Aan het einde van het panelgesprek zullen deelnemers naar huis gaan met concrete handvatten om op een effectieve manier jongeren met gevoelens van eenzaamheid te bereiken en te activeren. De sessie biedt deelnemers de kans om hun communicatiestrategieën te verbeteren en jongeren daadwerkelijk te betrekken bij oplossingen voor eenzaamheid.

 

 

 

Daphne van Rhee                                Myke van Asseldonk