• Join Us organiseert Stronger Together in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en andere partners
  • Menu

Inspiratiesessies

Home . Programma Stronger Together . Inspiratiesessies

Ongemotiveerd! Klopt dat eigenlijk wel?

Door Ellen Honings – trainer motiverende gespreksvoering

Gesprekspartners die niet in actie komen? Wist je dat je hier enorm veel invloed op hebt? Sterker nog, jij bepaalt of er weerstand óf motivatie en vertrouwen voor verandering ontstaat. Deze inspiratiesessie is interactief: je gaat zelf ervaren hoe motiverende gespreksvoering werkt. We beantwoorden gezamenlijk twee vragen:

Hoe voorkom je dat gesprekspartners blijven hangen in weerstand, ‘Ja, maar…’ of de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ zien?

Welke vragen zetten de ander in beweging, zonder dat het jezelf enorm veel energie kost?

Talkshow “Niet alleen op de wereld” – jongeren die knallen

Door Pim Giel, filmmaker en directeur Happymotion

In de documentaire “Niet alleen op de wereld” worden vijf jongeren met eenzaamheidsgevoelens gevolgd tot halverwege 2023. Twee jongeren nemen deel aan Join Us in Rotterdam. Intussen hebben twee dappere meiden, ervaringsdeskundigen, een door Happymotion ontwikkelde talkshow gehost. In één van die talkshows voelden zij Join Us begeleider Rob de Wit, samen met deelneemster Selma, aan de tand. We laten de opname zien en gaan met mensen uit de film in gesprek. Dit is tevens een kijkje in de keuken over hoe Join Us werkt.

Online jongeren bereiken

Door lectoraat Youth Sport 

In deze presentatie krijg je inzicht in hoe de online leefwereld de ontwikkeling van jongeren beïnvloedt en welke methodische stappen en principes je kunt inzetten om eenzaamheid van jongeren in de online leefwereld te signaleren en aan te pakken.